Werknemers zijn de beste ambassadeurs

Jouw werknemers zijn de beste ambassadeurs! Hoe maak je hier gebruik van?

Een waardevolle groep die jouw organisatie optimaal kan promoten dat zijn je eigen werknemers! Want zij zijn degene die het product of de dienst van jouw organisatie het beste kennen. Wat maakt jouw organisatie persoonlijk? Jouw eigen werknemers die het verhaal vertellen. In onderstaande blog lees je hoe je hier gebruik van kunt maken!

 

1. Geef werknemers een podium

Zodra je een podium creëert voor jouw werknemers waarbij ze hun expertise mogen uitdragen, kan dit als extra stimulans werken voor jouw werknemer om succes te boeken. Bijvoorbeeld een blog plaatsen op het LinkedIn profiel van het bedrijf of een podcast opnemen en lanceren. Het zal een aanstekelijk gevoel geven zodra werknemers hun successen zien die zij zelf boeken, en dit werkt ook aanstekelijk naar mede collega’s!

2. Werk samen aan de algemene droom

Individuele en gezamenlijke doelen dragen bij aan het behalen van de missie van de organisatie. Vier hierbij ook de successen die behaald zijn en zorg voor een fijne werkomgeving die de saamhorigheid tot uiting brengt. Alles valt of staat met jouw werknemers die zich uitspreken namens jouw organisatie, de belangrijkste ambassadeurs.

3. Persoonlijke aanpak

Een persoonlijke aanpak is een sterke marketingstrategie. Klanten spreken het liefst met persoonlijke werknemers (ambassadeurs) dan met een geautomatiseerd systeem. Daarnaast kunnen werknemers hun persoonlijke verhalen, expertise en kennis delen met de klant. Hiermee win je vertrouwen en zullen ze sneller het product of de dienst aanschaffen.

4. Aantrekkelijke werkgever

Door je werknemers het gevoel te geven dat zij meewerken aan een groter geheel, zullen zij het enthousiasme ervaren en dit ook uitstralen naar de buitenwereld (een goed visiteplaatje voor eventuele toekomstige medewerkers/ambassadeurs). Dit behaal je door zorg te dragen voor een fijne werkomgeving en het creëren van een sterk teamgevoel. Zet je werknemers eens extra in het zonnetje en geef blijk van waardering.

Ervaar je het als lastig om jouw werknemers teamverantwoordelijkheid mee te geven? Lees dan eens onze blog over hoe je social media kunt veranderen in een teamverantwoordelijkheid. Een belangrijk onderdeel van jouw marketingstrategie! Lees hier de blog: Social media veranderen in een teamverantwoordelijkheid

 


Over MarketingTools

MarketingTools stel je in staat om zelf meetbaar resultaat te behalen met sociale media marketing.

Meer weten over MarketingTools?