6 tips voor betere berichten op social media!

Zorg voor meer volgers op instagram met deze 5 praktische tips

Je bent actief op Instagram en plaatst hier met regelmaat goede content. Je wilt natuurlijk dat jouw berichten door zo veel mogelijk mensen gezien worden, het aantal volgers moet dus omhoog! Met deze 5 tips zorg je ervoor dat het aantal volgers van jouw Instagram pagina groeit!

 

Tip 1: Volg zelf je potentiële volgers

Door zelf mensen of bedrijven te gaan volgen op Instagram, is de kans groot dat ze jouw pagina terug gaan volgen.
Het is wel zo handig om doelgericht te zoeken naar jouw ideale volger. Bekijk bijvoorbeeld de Instagram pagina’s van jouw concurrenten en ga hun volgers ook volgen.
Zoek je in de regio nieuwe volgers? Bekijk dan de instagrampagina van de desbetreffende gemeente. Kies er wederom voor om hun volgers te gaan volgen. Je kan ook zoeken op plaatsen om mensen in de regio te vinden en vervolgens te volgen.

 

Tip 2: Gebruik hashtags #

Op Instagram kan je zoeken op hashtags. Dagelijks doorzoeken mensen verschillende hashtags om aan informatie te komen. Door de juiste hashtags te gebruiken, kunnen veel mensen jouw content vinden. Op deze manier vergroot je het bereik om meer volgers te krijgen.

 

Tip 3: Laat een reactie achter

Ga de interactie aan met jouw volgers! Hoe meer interactie, hoe meer bereik je krijgt door het algoritme van Instagram. Ga dus het gesprek aan met je volgers. Reageer niet alleen op vragen maar bedank ze eens voor de leuke reactie bijvoorbeeld.
Zo kan je ook onder goed scorende berichten van bijvoorbeeld concurrenten of influencers een oprechte reactie achterlaten zodat je daar met je pagina zichtbaar bent.

 

Tip 4: Voeg het Instagram icoon toe aan je website en e-mail

Voeg een Instagram icoon met een link naar jouw Instagram pagina toe aan je website en e-mail handtekening. Door deze knop te plaatsen op je website en onder elke e-mail kunnen mensen zich snel verplaatsen naar jouw Instagram pagina en deze gaan volgen.

 

Tip 5: Zorg voor een volledige bio

Als mensen eenmaal op jouw Instagram profiel geklikt hebben, moet wel direct duidelijk zijn van wie dit profiel is. Wie ben je? Wat doe je? Waarom moeten mensen jou volgen?
Zorg er dus voor dat jouw Instagram biografie volledig ingevuld is en er professioneel uitziet.

 


Over MarketingTools

MarketingTools stel je in staat om zelf meetbaar resultaat te behalen met sociale media marketing.

Meer weten over MarketingTools?