6 tips voor betere berichten op social media!

Social media tijd besparen is simpeler dan je denkt. Lees de tips

Social media kan veel tijd in beslag nemen, tenzij je een plan hebt en beschikt over de juiste tools! Dankzij social media kun je jouw bedrijf goed profileren op de online markt. Er zijn genoeg redenen om social media marketing in te zetten, bijvoorbeeld:
– Vergroten van je doelgroep
– Merknaam opbouwen
– Meer verkeer naar je website genereren

Wij geven je graag een aantal tijdbesparende tips om social media in te zetten.

 

Tip 1: Focus op het juiste kanaal

Er zijn meerdere social media kanalen waar je je als bedrijf op kunt profileren. Het is zonde van je tijd om actief te zijn op een kanaal waarop jouw doelgroep zich niet bevindt. Zoek dus uit waar jouw doelgroep (het meeste) actief is en focus je op 1 of 2 kanalen.

Ook als je focus bij B2B ligt, moet je je bedenken dat de meeste bedrijven zich ook (privé) op andere persoonlijke kanalen bevinden. 

 

Tip 2: Maak een contentplanning

Wanneer post je nu iets, en hoe vaak doe je dit? Wanneer schrijf je de content? Het is efficiënt om op een vast terugkerend moment je content te creëren. Dit zorgt voor rust in jouw hoofd en regelmaat van de berichten. Maak gebruik van een contentkalender en plan de berichten in zodat je goed zichtbaar bent en blijft.

 

Tip 3: Kies je onderwerpen uit

Weet wat je wilt delen met je volgers. Je kunt actuele content schrijven of gebruik maken van verschillende onderwerpen en deze periodiek terug laten komen. Denk hierbij aan tevreden klanten aan het woord laten, veelgestelde vragen beantwoorden, tip van een werknemer, opgeleverd project, product of dienst uitlichten etc.

 

Tip 4: Maak meerdere berichten in één keer

Als je met een handige tool zoals MarketingTools werkt, kun je meerdere berichten in één keer creëren en verspreid inplannen op social media. Dit bespaart je erg veel tijd.

 

Tip 5: Plaats je content volgens een vast schema

Voor de zichtbaarheid is het belangrijk om consistent berichten te plaatsen op social media. Wanneer je een periode intensief berichten plaatst en vervolgens weer wekenlang niets, komt dit de zichtbaarheid niet ten goede. Zoek dus naar een werkwijze die voor jou werkt en maak het jezelf zo makkelijk mogelijk!

 


Over MarketingTools

MarketingTools stel je in staat om zelf meetbaar resultaat te behalen met sociale media marketing.

Meer weten over MarketingTools?