6 tips voor betere berichten op social media!

Merknaam opbouwen? Wij geven je 7 tips!

Ben je een startend bedrijf of bewust bezig met de reputatie van je bedrijf? Bouw dan aan je merknaam! Wat doe je en wie ben je? Wij geven je 7 tips hoe je aan je merknaam kunt bouwen.

 

Tip 1: Weet wie je klanten zijn

Je hebt een fantastisch product of dienst op de markt gebracht en dat wil je graag verkopen, maar aan wie? Het is goed om te weten wie jouw doelgroep is. Door een klantprofiel te maken van jouw doelgroep, heb je duidelijk in beeld op welke personen jij je moet richten om jouw dienst/product te kunnen verkopen.

 

Tip 2: Analyseer je concurrenten

Zodra jij het verschilpunt weet met de concurrerende bedrijven, kun je hier gebruik van maken. Positioneer je zo dat jouw bedrijf zich onderscheidt van de concurrentie. Maak een concurrentieanalyse door middel van jezelf vragen te stellen die gaan over het volgende: Wat is de prijs van het product? Wat is de kwaliteit? Wat zijn de klantrecensies? Hoe is de service? Zijn ze duurzaam?

 

Tip 3: Ken je waardepropositie

Weet wat jouw merk uniek maakt! Deze waardepropositie onderscheidt jouw bedrijf zich van anderen en zorgt ervoor dat je een sterke merknaam opbouwt. De propositie is de eerste indruk die jouw merk achterlaat bij potentiële klanten.

 

Tip 4: Gebruik storytelling

Vertel het verhaal van het bedrijf of de persoon achter het bedrijf. Verhalen leveren emoties op en dit zorgt voor emotionele verbinding met je doelgroep. Het verhaal van jouw bedrijf kan er voor zorgen dat jouw klanten bij jou blijven. Meer weten over storytelling? Lees hier hoe je storytelling inzet voor jouw bedrijf. 

 

Tip 5: Kies je platform

Social media gaat jouw bedrijf helpen om de merknaam op te bouwen. Het zorgt ervoor dat je zichtbaar bent én blijft op verschillende sociale media kanalen. Nu nog bepalen welk platform bij jouw bedrijf past. Waar bevindt jouw doelgroep zich het meest en met welk platform heb jij affiniteit?

 

Tip 6: Herkenbare huisstijl

Je marketingstrategie duidelijk op papier hebben is één ding, daarnaast is een herkenbare huisstijl van jouw merk het volgende punt. Een logo is het eerste wat het publiek zal zien, wees opvallend en herkenbaar! Lees meer tips om een herkenbare huisstijl te creëren!

 

Tip 7: Wees consistent!

Last but not least, wees consistent in het plaatsen van content. Hoe stabieler de frequentie van het plaatsen van content is, hoe betrouwbaarder en sterker jouw merk naar voren komt. Je hebt de volste vertrouwen in jouw merk, laat dit jouw volgers dan ook zien en weten door consistent content te posten, dit helpt om het vertrouwen van je klanten te vergroten.

 


Over MarketingTools

MarketingTools stel je in staat om zelf meetbaar resultaat te behalen met sociale media marketing.

Meer weten over MarketingTools?