Herkenbare huisstijl

Help! Je hebt nog geen herkenbare huisstijl, waar begin je?

Jouw bedrijf herkenbaar in beeld brengen bij jouw (toekomstige) klanten, dat doe je met een duidelijke huisstijl! Een huisstijl is de visuele identiteit van jouw bedrijf of organisatie die bestaat in ieder geval uit een logo, kleurstelling en typografie (lettertype). Door dit door te voeren in je communicatie, wordt de herkenbaarheid van jouw bedrijf of organisatie verhoogd! In deze blog geven we je 6 tips hoe je een herkenbare huisstijl creëert.

Tip 1: Positionering

Bedenk eerst wat je huisstijl moet uitdragen. Wat is de identiteit van jouw bedrijf? En welk imago heeft het bedrijf? Door dit te onderzoeken kom je erachter hoe je doelgroep denkt over jouw organisatie.

Tip 2: Logo

Ontwerp vervolgens je logo. Bestaat het logo enkel alleen uit de naam van jouw bedrijf (woordmerk) of gecombineerd met een icoon/afbeelding (beeldmerk), of bevat het logo ook nog de slogan van het bedrijf? (tagline).

Tip 3: Typografie

Welk lettertype past bij jouw bedrijf? Kies een vast lettertype en voer dit door in alle communicatie uitingen van het bedrijf.

Tip 4: Kleurstelling

Het kleurenpalet is voor een huisstijl erg belangrijk. Elke kleur heeft een psychologische betekenis. Neem bijvoorbeeld de kleur rood, dat is een signaalkleur die wordt geassocieerd met liefde, passie, en kracht maar ook met gevaar. Bepaal welke kleur past bij jouw logo en huisstijl, wat wil je uitstralen?

Tip 5: Tone of Voice

Dit is de stem waarmee het bedrijf spreekt. Hoe communiceer je met je doelgroep? Doe je dat door je doelgroep aan te spreken met ‘je’ of met ‘u’? Vindt daarbij ook de juiste balans tussen zakelijk en persoonlijk.

Tip 6: Ontwerp systeem

Vervolgens is het tijd om alle bovenstaande elementen te groeperen en te gaan gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld een bericht wilt plaatsen op social media, dan is het belangrijk dat je bovenstaande elementen mee neemt in de opmaak van jouw berichtgeving.

Vind je dat lastig? Maak dan gebruik van MarketingTools, het platform waarmee je in een handomdraai kan zorgen voor een herkenbare en professionele uitstraling!

 


Over MarketingTools

MarketingTools stel je in staat om zelf meetbaar resultaat te behalen met sociale media marketing.

Meer weten over MarketingTools?