De 4 voordelen van podcast marketing!

Rennen, vliegen en sprinten! We hebben het allemaal druk. Ideaal voor podcast, want je bepaalt zelf waar en wanneer je een interessante of amuserende podcast beluisterd. Wil je meer weten over wat een podcast is en wat de voordelen zijn van podcast marketing? Lees dan snel verder.

Wat is een podcast?

Een podcast is een audio uitzending waarbij het geluidsbestand online te streamen is. Dit kan bijvoorbeeld via Spotify. Je streamt of download de podcast luistert waar en wanneer je maar wilt.

Wie is de doelgroep?

Ruim 6,3 miljoen Nederlanders beluisteren regelmatig een podcast! De meeste luisteraars zijn onder de 36 jaar. Podcasts zijn een hit onder de studenten, wel 73% beluisterd wel eens een podcast aflevering. Onder de podcastluisteraars zijn voornamelijk veel hoogopgeleiden met een hoog inkomen. Interessant dus voor jou als bedrijf!

1. Podcasts vergroten je engagement

Dankzij platformen zoals Spotify en Podcastaddict kun je nieuwe potentiële luisteraars bereiken! Deze platformen werken net als Google als zoekmachine. Naast dat mensen opzoek gaan naar muziek, zoeken zij ook massaal naar podcast afleveringen. Een nieuwe manier om nieuwe klanten te bereiken.

 

2. Podcasts zorgen voor verbinding met jouw klanten/volgers

Jouw doelgroep inspireren, dat doe je door een interessante podcast te creëren! De ideale manier om mensen te binden aan jouw bedrijf, product en/of dienst. Een podcast zorgt ervoor dat de luisteraars de verbinding krijgen met jouw verhaal en de daarbij horende emoties. Maar waar spreek je dan zowel over? Denk aan de volgende onderwerpen:

  • Trends in het vakgebied
  • Jouw eigen expertise over een bepaald onderwerp uit je vakgebied
  • Veel gestelde vragen bespreken en beantwoorden
  • Onderwerp dat past bij jouw bedrijf + geef tips
  • Interview met een gastspreker (inspirerend persoon)
  • Lezingen

 

3. Uitbreiding van je netwerk

Ter afwisseling voor je podcast kun je een gastspreker uitnodigen om zijn/haar expertise te delen met een besproken onderwerp. Op deze manier breidt je snel jouw netwerk uit.

 

4. Podcasts zijn doelgericht

Ga in op de behoeftes en wensen van jouw luisteraars, waar ligt de interesse? Luisteraars gaan opzoek naar onderwerpen die hen interesseren. Jouw podcast kan matchen met de zoekresultaten van de luisteraar waardoor de podcast aanbevolen wordt om te luisteren.

Tip: Zet een call-to-action in aan het einde van jouw podcast. Zorg dat je luisteraar in actie komt, bijvoorbeeld door contact op te nemen met jouw bedrijf! Op deze manier zorg je dat je jouw podcast inzet als een marketingtool.

 


Over MarketingTools

MarketingTools stel je in staat om zelf meetbaar resultaat te behalen met sociale media marketing.

Meer weten over MarketingTools?