6 tips voor betere berichten op social media!

Content hergebruiken? Ervaar de voordelen met deze tips!

 Pff wéér een nieuwe post plaatsen…. Je herkent dit gevoel vast wel. Hoe inspireer je jouw klanten deze keer? Soms is de creativiteit even op. Geen probleem, dat hebben we allemaal wel eens. Kijk dan naar je  eerdere posts, blogs, campagnes etc. Je hebt al eerder goede content geschreven, zonde om dat maar één keer te gebruiken. Wij vertellen je hoe je gebruikte content in een nieuw jasje steekt!

Tips om je content te hergebruiken!

Tip 1: Maak van een blog een podcast

Wanneer je een blog hebt geschreven, heb je uitgebreid onderzoek gedaan naar een bepaald onderwerp. Je bereikt een bepaald publiek, de lezers. Maar er is ook een ander publiek van mensen die liever luisteren dan lezen. Tover de inhoudt van je blog om in een inspirerende podcast!

 

Tip 2: Verbeter je blog

Herschrijf je blogs! Je kunt een oude blog herschrijven of hem aanvullen met nieuwe informatie over het desbetreffende onderwerp. Een blog die jij bijvoorbeeld een jaar geleden geschreven hebt, is misschien niet meer up-to-date. Tijd om dit aan te passen en opnieuw te delen met je volgers.

 

Tip 3: Gebruik de inhoud van je artikelen

Post een nieuw bericht met een beeld of quote van jouw geschreven blog. Of creëer een poll met vragen over het geschreven onderwerp! Interactieve vorm van content is ook content!

 

De voordelen op een rijtje:

 

  •  Je bespaart kostbare tijd wanneer je jouw content hergebruikt!
  • Je bereikt een breder en nieuw publiek wanneer je besluit om bijvoorbeeld een blog om te toveren in een gesproken podcast of op te nemen als een video en deze te plaatsen op Youtube of Spotify.
  •  Zodra je jouw geschreven content nog eens deelt, kan dit een positieve invloed hebben op jouw SEO. Hoe meer dezelfde sleutelwoorden die in jouw blogs staan, hoe beter. Een zoekmachine herkent je dan eerder als een betrouwbare bron.

 


Over MarketingTools

MarketingTools stel je in staat om zelf meetbaar resultaat te behalen met sociale media marketing.

Meer weten over MarketingTools?