Begin met Instagram! 6 redenen om vandaag nog te starten

Uit Je kunt er haast niet meer om heen, maar Instagram is hét populaire platform van dit moment.

Ja, ook voor je bedrijf is Instagram het social media kanaal om je te profileren. Twijfel jij nog of je Instagram moet inzetten voor jouw bedrijf? Na het lezen van deze blog zijn alle twijfels haast weg. Wij geven je 6 redenen waarom je vandaag nog een gratis bedrijfsaccount moet aanmaken op Instagram!

 

Reden 1. Potentële nieuwe klanten

Uit onderzoek is gebleken dat 6 miljoen Nederlanders gebruik maakt van Instagram. Na Facebook en YouTube is dit het meest gebruikte social media platform. Vergroot je doelgroep door jezelf zichtbaar te maken op Instagram en trek nieuwe potentiële klanten aan!

 

Reden 2. Visueel platform

Instagram is ingericht op visuele content. De mooiste plaatjes en grappigste video’s komen hier voorbij. Perfect om jouw producten of diensten vast te leggen en te delen met jouw volgers! Visuele content blijft namelijk ook veel langer hangen dan tekstuele content. De hoogste tijd om leuke plaatjes te schieten dus!

 

Reden 3. Instagram shopping

Jouw digitale etalage inrichten, dat kan met Instagram shopping! Het platform is zo ingericht dat je gemakkelijk en snel jouw producten kunt toevoegen in een digitale winkel. Jouw volgers kunnen met een paar enkele clicks zich gemakkelijk en snel bewegen naar jouw website dankzij de digitale etalage.

 

Reden 4. Contactknoppen toevoegen aan je profiel

Voeg een call-to-action knop toe aan jouw Instagram profiel! Door een contactknop toe te voegen, verleid je jouw volgers om snel eens een kijkje te nemen op jouw website. Of laat ze gemakkelijk contact opnemen met jullie bedrijf door een bel button in te stellen.

 

Reden 5. Statistieken inzien

Wil je weten hoe goed jouw Instagram post scoort? Of jouw bedrijfsprofiel veel bekijks heeft? Bekijk dan gemakkelijk de statistieken en zie wat jouw volgers doen met jouw berichten.

 

Reden 6. Interactie met jouw klanten vergroten

Instagram is ingericht om de engagement met jouw volgers te vergroten. Je kunt door middel van een like of een reactie op een post zien waar de interesse van jouw volgers ligt. Stel je volgers een vraag of zet ze voor een keuze. Zo vergroot je de interactie en werk je aan een betere relatie tussen bedrijf en klant.

Als bedrijf is het dus zeker een goed idee om je zichtbaar te maken op Instagram. Vind je dit toch nog een uitdaging of ben je niet helemaal zeker van je strategie? Wij van MarketingTools helpen je graag op weg! Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op; 085 105 47 12 of bekijk onze website; https://marketingtools.nl/


Over MarketingTools

MarketingTools stel je in staat om zelf meetbaar resultaat te behalen met sociale media marketing.

Meer weten over MarketingTools?