6 tips voor betere berichten op social media!

6 interessante tips voor betere posts op jouw social media

Social media kanalen inzetten is belangrijk, het verhoogt je zichtbaarheid bij je doelgroepen. Maar hoe creëer je interessante content voor jouw (potentiële) klanten? Wij geven je 6 tips om jouw content naar een hoger niveau te tillen.

 

Tip 1: Maak een planning

Met een contentplanning werk je doeltreffend, zorg je ervoor dat de berichten beter op elkaar aansluiten en hou je het overzichtelijk. Zo hoef je niet elke keer te bedenken waar het bericht over moet gaan en kan je ook niets vergeten.

 

Tip 2: Gebruik handige tools (Marketingtools.nl)

Om jouw content professioneler, makkelijker en sneller te ontwikkelen is het slim om een tool te gebruiken die je hierbij helpt, MarketingTools bijvoorbeeld!
Met de creatietool van MarketingTools kan je eenvoudig herkenbare beelden creëren met een krachtige bijbehorende tekst in jouw eigen unieke huisstijl.

 

Tip 3: Focus op waarde

Het is belangrijk dat je weet voor wie je het bericht schrijft en je helder hebt wie jouw doelgroep is. Bedenk vooraf waarom dit bericht interessant is voor jouw potentiële klanten. Maak duidelijk waarom ze dit bericht moeten lezen en wat de toegevoegde waarde voor hen is.

 

Tip 4: Blijf op de hoogte en volg de trends

Door in te spelen op de laatste trends en ontwikkelingen profileer je jezelf als de expert! Ook vergroot je je bereik wanneer jouw content over een veelbesproken onderwerp gaat. Een bericht met nieuwswaarde wordt namelijk meer bereik toegekend.

 

Tip 5: Maak het persoonlijk

Zodra je bericht een persoonlijk tintje heeft, raken de mensen geïnteresseerd. Een standaard foto spreekt minder aan dan een foto van jouw medewerkers of bedrijf. Je zult zien dat hoe persoonlijker het bericht, hoe beter de score.

 

Tip 6: Interactie met je volgers

De doelgroep voor wie je schrijft wilt zich graag betrokken voelen. Stel jouw volgers een vraag of deel een keuze optie met ze. Door interactie met je volgers aan te gaan bouw je een band op en voelen de mensen zich gewaardeerd. Meer lezen over interactie creëren met je volgers? Lees dan deze blog: Hoe krijg je meer interactie met je volgers? Hierbij 11 tips!

 


Over MarketingTools

MarketingTools stel je in staat om zelf meetbaar resultaat te behalen met sociale media marketing.

Meer weten over MarketingTools?